• Duurzame schoonheid

  DUURZAME SCHOONHEID

  De werkwijze van Van der Jeugd Architecten typeert zich door een gedreven optimisme en een geloof in het vermogen van architectuur tot het bijdragen aan het welzijn van mens en omgeving. Wij zien schoonheid als een belangrijke voorwaarde voor ons welzijn. Schoonheid motiveert. Schoonheid wordt gekoesterd, in stand gehouden en draagt hiermee bij aan een duurzamere leefwereld.

 • Kracht van eenvoud

  KRACHT VAN EENVOUD

  In een wereld die steeds complexer wordt en waarin de keuzemogelijkheden met de dag toenemen, is het niet zo gek dat we steeds meer op zoek gaan naar omgevingen die rust geven. Eenvoud is echter niet altijd makkelijk te bereiken. Het vereist ontwerpvaardigheid en technische kennis om het ogenschijnlijk onverenigbare te verenigen met als resultaat krachtige gebouwen zonder overbodigheden; gebouwen waarin we ons geborgen voelen.

 • De mens centraal

  DE MENS CENTRAAL

  Niet het gebouw of de techniek, maar de gebruiker staat bij Van der Jeugd Architecten centraal in het ontwerpproces. Hierbij worden naast meetbare gegevens als daglicht en ventilatie ook waarden als schoonheid en inspiratie meegenomen in de afwegingen. Gebouw en techniek zijn dienstbaar aan het gebruik en niet andersom. Op deze manier ontwerpt Van der Jeugd Architecten duurzame, intelligente gebouwen waarin gezondheid, interactie en welzijn centraal staan.

 • Zorgzaam voor mens en wereld

  ZORGZAAM VOOR MENS EN WERELD

  Gebouwen worden uiterst zorgvuldig ontworpen met het oog op ruimte, materiaal- en energiegebruik. Het is voor ons een uitdaging om met zo min mogelijk materiaal en geld een gebouw te ontwikkelen dat optimaal functioneert en weinig energie gebruikt. Op deze manier draagt 'bouwen' niet alleen bij aan het welzijn van opdrachtgever en eindgebruiker, maar kan architectuur ook bijdragen aan een betere leefwereld.