• Particulieren

  PARTICULIEREN

  Als particulier is zelf bouwen vaak spannend en zeker geen dagelijkse bezigheid. Van der Jeugd Architecten weet dit en heeft ruim 30 jaar ervaring met het begeleiden van particulieren. Als ‘bouwheer’ kunnen wij het hele proces van ontwerp tot en met de realisatie verzorgen. Samen met de opdrachtgevers formuleren wij eisen en uitgangspunten. Vervolgens nemen wij opdrachtgevers stap voor stap mee in het ontwikkelproces, een proces vol keuzes en afwegingen. Wij doseren deze keuzes en zorgen ervoor dat budget en planning zorgvuldig bewaakt worden ter voorkoming van onaangename verrassingen.

  Naast de architectonische en bouwkundige uitgangspunten adviseren wij opdrachtgevers ook over de bouwfysische en installatietechnische aspecten. We bespreken de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid. Samen maken we weloverwogen keuzes voor materialen, kleuren en afwerkingen.

 • Professionele opdrachtgevers

  PROFESSIONELE OPDRACHTGEVERS

  Voor professionele opdrachtgevers is van der Jeugd Architecten een betrouwbare en deskundige partner in het bouwproces. Wij vinden het belangrijk dat ontwerpen de kernactiviteiten van de opdrachtgever bevorderen en versterken. Wij hebben de expertise en creativiteit om innovatieve oplossingen te genereren die passen binnen de gestelde kaders van tijd en budget. Naast kennis van procedures en bouwprocessen, heeft het bureau ruime ervaring met overheden, specialisten, vakmensen en ontwikkelende partijen. Deze kennis en ervaring zetten wij graag in samen processen te optimaliseren en eenvoudig te doorlopen.

  Voor professionele opdrachtgevers verrichten wij quick scans naar de potentie van locaties, doen wij haalbaarheidsstudies, herbestemmingsprojecten, maar natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor het ontwikkelen van een nieuw bedrijfspand, projectmatige woningbouw en stedenbouwkundige opgaven.

 • Onderzoek en concepten

  ONDERZOEK EN CONCEPTEN

  Op eigen initiatief en in samenwerking met partners verrichten wij onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied en ontwikkelen concepten voor kansrijke plekken en nieuwe markten. Hiermee voegen wij een nieuwe dimensie toe aan het vak van de architect, waarbij wij onze kwaliteiten als generalist en bemiddelaar in bouwprocessen inzetten als antwoord op de vraagstukken die een continue veranderende markt, nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen en de hedendaagse behoeften van consumenten opleveren. Wij beschouwen onszelf hierbij als project- en productontwikkelaars met verbeeldingskracht, waarbij we inventieve creativiteit en bemiddelend vermogen gebruiken om nieuwe opdrachten te genereren en actief bij te dragen aan een nieuwe circulaire economie en inclusieve samenleving.

  Hierbij staan wij open voor samenwerking met partijen, burgers en overheden om op basis van coöperatieve waarden en solidariteit te werken aan betere oplossingen voor de wereld van vandaag en morgen.